När man ska ge sig ut efter ett nytt brädspel är det inte alla gånger så lätt. Det finns inte en lika stor närvaro på internet som med andra spel och det kan vara svårt att lista ut vad man kommer att gilla och inte eftersom man inte kan provspela en gratisversion som man är van vid online.

Hitta bra butiker

Worldofboardgames.com är den bästa butiken och webbshoppen i Sverige när det kommer till brädspel och kunskapen om brädspel. Det här företaget drivs av hängivna brädspelare som har provat det mesta. På produktsidorna hittar du utförlig information om nästan alla spel och de skriver tydligt ut om de är lämpliga för små barn eller inte, samt vilken sorts kategori som spelet faller i. Genom butiker som dessa kan man få en bra överblick över hur brädspelsvärlden ser ut. De har även ett rankningssystem där de betygsätter brädspelen utefter vissa kriterier. Den brukar stämma ganska bra och är du helt nybörjare kan du helt enkelt kolla in topplistan.

Se dem spelas

Wil Wheaton, en skådespelare känd för sina roller i Star Trek och The Big Bang Theory, har skapat en YouTube-serie som heter TableTop. Det går ut på att han samlar ihop vänner: oftast kändisar eller folk som också har populära YouTube-kanaler, och de spelar ett på förhand valt brädspel framför kameran. Såklart är spelomgångarna klippta så de inte blir för långa. Kanalen är på engelska men för oss svenskar borde det inte vara något problem. Det här är det närmsta du kan komma att provspela det gratis om inte någon vän redan har ett exemplar. Wil Wheaton och hans kompisar går igenom handlingen, vilka regler man måste följa och lite historia bakom spelet eller spelföretaget. Kort och gott en videorecension. Du kan hitta alla hans videos här.