Poker

Poker är kanske världens mest kända kortspel alla kategorier. Dock är egentligen poker bara ett samlingsnamn på en rad olika kortspel med liknande regler. Några av de mest kända kortspelen inkluderar bland annat Texas Hold’Em, Seven card stud, lowball och mörkpoker. Även om dessa olika varianter skiljer sig en del åt är alltid spelets mål, nämligen att få en bättre hand än sin motståndare.

Pokern har sitt ursprung i 1820-talets New Orleans i södra delarna av USA. På 1870-talet nådde pokern även europeiska breddgrader då den amerikanske ambassadören i London, Robert Schenk, lärde den brittiska drottningen, Victoria, att spela poker. År 1890 fann pokern sin väg också till Sverige.

Idag finns som sagt en rad olika varianter av pokern. Texas Hold’Em som oftast är den variant som förekommer i tävlingssammanhang ska enligt legenden ha uppkommit i en kofösarbarrack i Texas i samband med att alla sexton männen som arbetade i barracken ville kunna spela poker i ett och samma parti.

I och med Internets framväxt har pokern verkligen fått ett uppsving under de senaste 10-15 åren. Redan 1998 startades den första sajten för pokerspel, vilken sedan dess fått otaliga följare. Många är också de som helt och hållet försörjer sig på att spela poker på nätet.

Funderar man på och är lite sugen på att börja spela poker på nätet är detta något man absolut bör testa. Faktum är att man faktiskt inte behöver spendera en enda krona, men ändå ha chans att vinna pengar. Detta är möjligt genom att delta i så kallade ”freerolls” som är turneringar vilka inte kostar något att deltaga i. Freerolls anordnas på de flesta pokersajter och är ett utmärkt sätt för nybörjaren att lära sig spela poker utan att som sagt spela av sig skjortan.